Skip to main content
Productivity, investment &energy in a naturally ventilated 'lean' office
Back To All Knowledge Items

Productivity, investment &energy in a naturally ventilated 'lean' office

Standard Rate
FREE
Member Rate
FREE
Purchase

Back to 2015 Symposium Overview

Session 16 Paper 4, University College London, 16-17 April 2015

Download full paper using download links above or download slides

This case study uses mixed methods to examine the relationship between productivity, investment and energy consumption in the development of a BREEAM outstanding central London office building. The studied project is the retrofit and upward extension of an existing brick warehouse to create a two-floor, 1600m2 open plan design studio through refurbishment of the existing heavyweight 4th floor and the addition of a lightweight 5th floor.